Veelgestelde vragen

ESPN Zakelijk maakt het mogelijk om de kanalen van ESPN openbaar te vertonen. De wet spreekt van openbaarmaking van tv-programma’s als deze worden vertoond in een gemeenschappelijke of publieke ruimte of worden doorgegeven via een gesloten kabelnetwerk. Met de licentie kunnen horecagelegenheden, hotels en sportkantines de uitzendingen van ESPN publiekelijk vertonen.

Een regulier abonnement mag alleen privé gebruikt worden. Op de uitzendingen van ESPN rusten auteursrechten. Om de uitzendingen openbaar te maken is officiële toestemming nodig. Met de licentie van ESPN Zakelijk kunnen horecagelegenheden, hotels, sportkantines, fitnesscentra en overige openbare gelegenheden de uitzendingen van ESPN publiekelijk vertonen.

Nee, er dient per locatie een licentie aangeschaft te worden.

Om diverse tv-zenders te vertonen in een openbare gelegenheid is er toestemming nodig. Deze toestemming is noodzakelijk omdat er auteursrechten rusten op de televisie-uitzendingen. Om naast ESPN ook overige tv-zenders publiekelijk te vertonen is er een licentie nodig van Videma. De licentie van Videma geeft geen recht op het uitzenden van ESPN in openbare gelegenheden. Op www.videma.nl vind je uitgebreide informatie over openbaarmaking van andere tv-zenders.

De licentie van ESPN Zakelijk betreft uitsluitend het recht om de kanalen van ESPN te vertonen. Het hoofdkanaal van ESPN zit bij veel tv-aanbieders standaard in het zenderpakket, echter niet overal. Om zenders van ESPN te ontvangen moet je mogelijk een aanvullend ESPN-abonnement af te sluiten bij je tv-aanbieder.

Om meer informatie te verkrijgen over ESPN Zakelijk kun je het contactformulier op de website gebruiken, of neem per telefoon of per e-mail contact op. De vertegenwoordiger in jouw regio zal dan contact opnemen.

Om een licentie van ESPN Zakelijk te verkrijgen kun je contact opnemen via het contactformulier of via de support chat op www.espnzakelijk.nl. De vertegenwoordiger in jouw regio neemt contact op en komt op de locatie langs om de licentie in orde te maken.

Het tarief van de licentie wordt bepaald door de duur van de licentie en het kijkoppervlakte. Onze vertegenwoordigers nemen graag vrijblijvend contact op met meer informatie en de tarieven van ESPN Zakelijk.

Je kunt een ESPN Zakelijk-licentie per maand of per jaar afsluiten. Wanneer je één wedstrijd wilt vertonen kun je vanaf dit seizoen een ESPN Zakelijk FLEX-licentie afsluiten. Deze FLEX-licentie is maandelijks opzegbaar.

De licentieperiode gaat in per datum van ondertekening van de overeenkomst. Afhankelijk van het type licentie dat is afgenomen kan de licentieperiode één maand zijn of één jaar.